Michel vam Dam: Praten met een omweg werkt niet

Nog teveel bestaat er ook in “onze wereld” een cultuur om te vertellen wat iemand graag wil horen.

Als ik bij de dokter kom om de uitslag van een onderzoek te horen wil ik in duidelijke en begrijpelijke taal horen of ik wat mankeer en wat dat voor mij betekent. Geen lange, vage verhalen met onduidelijke terminologie en moeilijke woorden waardoor ik na afloop van het gesprek nog niet weet waar ik aan toe ben..

Natuurlijk, het is ook voor een arts soms moeilijk om een vervelende boodschap te moeten brengen, maar alleen maar vertellen wat de patiënt graag wil horen heeft ook geen zin. En zo zou het ook in de financiële wereld moeten werken, vindt u niet?

Lees meer van het blog van Michel van Dam over het adviesgesprek en geef uw mening!

Over waarde: het blog voor financieel adviseurs.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER