Winnaars Autoverzekeraar van het Jaar 2024: Allianz Direct, InShared en ING

© Pixabay Free

Allianz Direct, InShared en ING zijn uitgeroepen tot de beste autoverzekeraars van 2024. Met de Autoverzeraar van het Jaar Award biedt Autoverzekering.nl voor het vijfde jaar op rij duidelijkheid voor de consument, worden autoverzekeraars beloond voor het harde werken én gestimuleerd het volgend jaar beter te doen. Allianz Direct ontvangt met een cijfer van 8.73 de award voor de beste WA-verzekering, InShared wordt met een 8.95 bekroond voor de beste WA+ Dekking, en ING wint met 9.04 de award voor de beste All Risk dekking. Het onderzoek van Autoverzekering.nl is gebaseerd op een analyse van de dekking en de wensen van de autobezitter.

Beste autoverzekeraars van 2024
Voor het vijfde jaar op rij reikt Autoverzekering.nl de Autoverzekering van het Jaar Award uit. Vorig jaar waren de grote winnaars Allianz Direct (WA-verzekering) en FBTO (WA+ en All risk dekking). Dit jaar zijn de grote winnaars:
Allianz Direct: beste WA-verzekering
InShared: beste WA-beperkt casco verzekering
ING: beste All Risk verzekering
In het onderzoek nam Autoverzekering.nl 18 autoverzekeraars en 54 autoverzekeringen uit Nederland mee. De verzekeraar met de beste voorwaarden en dekking ontvangt uiteindelijk het hoogste rapportcijfer en daarmee de Autoverzekeraar van het Jaar Award. Jerry Poel, expert autoverzekeringen geeft aan:‘Bij het bepalen van de beste autoverzekeraars houden wij jaarlijks rekening met de belangen van de consument. Wij weten door onderzoek wat zij belangrijk vinden in de dekking van een autoverzekering. Aan de hand van deze punten analyseren wij de polisvoorwaarden van verschillende autoverzekeringen en daar krijgen verzekeraars een cijfer voor. Met het jaarlijkse onderzoek willen we autoverzekeraars stimuleren het beter te doen. Hoe kunnen zij volgend jaar hoger scoren? Daarnaast geven we autobezitters nieuwe inzichten die zij kunnen gebruiken om een autoverzekering af te sluiten die bij hun persoonlijke en financiële situatie past.’

Winnaar WA-verzekering: Allianz Direct
Net als vorig jaar heeft Allianz Direct de beste WA-verzekering van Nederland. De verzekeraar scoort dit jaar een 8,7 en behaalt daarmee de hoogste score. Naast een goede en efficiënte (schade)service biedt Allianz Direct als een van de weinige verzekeraars extra dekking bij de WA-verzekering, zoals een thuisbrengservice na een ongeval. Verder heeft Allianz Direct een uitgebreide (telefonische) bereikbaarheid en biedt de verzekeraar een intuïtieve online omgeving waar klanten schades kunnen indienen en wijzigingen kunnen doorvoeren. Ron Adams van Allianz Direct zegt over de winst het volgende: “Voor het derde jaar op rij winnen wij deze award met een prachtig rapportcijfer van 8,7. Wij zijn hier hartstikke trots op en dit laat zien dat wij de beste service, product en prijs bieden aan onze klanten. Daar doen we het voor met z’n allen!”

Winnaar WA+ dekking: InShared
InShared heeft in 2024 de beste WA Beperkt Casco dekking van Nederland: de autoverzekeraar scoort een 8,9. De verzekeraar springt eruit met een uitgebreide dekking bij de nieuw- en aanschafwaarderegeling. Willem Lems van InShared zegt hierover: “Bij InShared zit de klant zelf aan de knoppen. Omdat we alles online doen, weten we wat de klant belangrijk vindt. Daarop passen we onze producten aan, elke keer weer. Dat we nu deze prijs in ontvangst mogen nemen, is een bewijs dat we daarmee goed onderweg zijn. Alles om ervoor te zorgen dat onze klant snel en tevreden door onze onlineservice heen rolt.”

Winnaar All Risk dekking: ING
De beste All Risk dekking gaat in 2024 naar ING. Met een 9,0 voor de All Risk dekking haalt ING de hoogste score van het onderzoek. Met een uitgebreide dekking voor vandalisme, diefstal of total loss van de auto, schade in het binnen- en buitenland en lage eigen risico’s is deze score niet onterecht. Pieter-Bas Vos van ING reageert: “Wij zijn zeer verheugd met het winnen van deze prijs voor de ING Autoverzekering met All risk dekking. Samen met onze partner NN kijken we continu naar hoe we de verzekeringen nog beter kunnen laten aansluiten op de behoeften van onze klanten. Daar is deze prijs een mooi bewijs van.”

Bron: ANP / Autoverzekering.nl

GEEN REACTIES