Volgende stap gebruik van brondata voor hypotheekaanvragen

Aegon heeft met Accelerate/iWize een volgende stap gezet in het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen. Waar de hypotheekverstrekker met de financieel adviseurs al geruime tijd met brondata via Accelerate/iWize werkt in het adviseringstraject, is deze nu ook geheel automatisch te gebruiken voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag.

Het initiatief is volgens Aegon een belangrijke stap die past in het versnellen en papiervrij maken van het hypothekenproces. Zo verwacht de verzekeraar dat financiële adviseurs die al met Accelerate en iWize werken veel tijd besparen.

Het gebruik van brondata bij hypotheekaanvragen heeft als gevolg dat Aegon vanaf nu voor alle nieuwe aanvragen data toelaat van brondataleverancier iWize. De verzekeraar is daarmee een van de eerste hypotheekverstrekkers die brondata via iWize accepteert voor nieuwe hypotheekaanvragen.

Al meerdere jaren maakt Aegon gebruik van brondata via Ockto voor het adviserings- en aanvraagproces van hypotheken. Meer dan duizend financieel adviseurs maken op dit moment gebruik van iWize. Dit is een extra module in Accelerate die werkt in combinatie met Findesk en Adviesbox. Deze brondata is door de adviseur nu dus ook te gebruiken voor nieuwe hypotheekaanvragen bij Aegon wat zowel adviseurs als hun klanten veel tijd scheelt bij het versturen van documenten.

Bron: Aegon

GEEN REACTIES