NARIM : SESSIE RANSOMWARE DOOR AON

AON neemt WTW toch niet over
PRNewsfoto/Aon Corporation

Hoe blijf je op koers als het toch misgaat?

Na enkele korte storingen ondervinden medewerkers problemen met applicaties. Meerdere servers blijken te zijn versleuteld door ransomware. Deze servers betreffen vooral de kantooromgeving maar ook enkele applicaties voor het verwerken en verstrekken van meetgegevens. Uit een eerste analyse blijkt dat de aanvaller ‘serieus’ is. Het gaat waarschijnlijk om een bekende criminele groep die de tijd neemt om een aanval voor te bereiden. Waarschijnlijk is de groep al enkele weken binnen…

Onder leiding van spreker Marco Zannoni en onder grote tijdsdruk doorleven de leden van NARIM tijdens deze sessie samen de uitdagingen en dilemma’s bij een ransomware aanval, waarbij het gaat over het samenspel tussen de technische respons, de risicomanagers, de directie, de in- en externe communicatie, het ‘al dan niet betalen’ en het omgaan met stakeholders.

Kijkend naar de diverse incidenten in de afgelopen periode geeft deze sessie een actuele, verrassende en interactieve manier om gezamenlijk met dit concrete onderwerp aan de slag te gaan!

GEEN REACTIES