BLOG: Prepaid creditcard goed alternatief voor ‘echte’ creditcard

copyright Pixabay

De prepaid credit card biedt een aantal belangrijke voordelen, zoals geen toetsing door het Bureau Kredietregistratie. Dat stelt Thomas van Campenhout van vergelijkingssite creditcard.nl.

De creditcard is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Zeker in het buitenland wordt de creditcard veelvuldig gebruikt. Tegenwoordig begint ook de prepaid creditcard aan populariteit te winnen. Bij dergelijke creditcards is het de bedoeling dat er vooraf een bedrag wordt gestort op een speciale rekening, alvorens de gebruiker betalingen kan verrichten. In feite is het principe hetzelfde als bij een prepaid simkaart: u kunt niet meer uitgeven dan u op het kaartje heeft gestort.

Voordelen
Doordat het bij een prepaid creditcard niet mogelijk is om ‘op de pof’ aankopen te doen, biedt dit een aantal belangrijke voordelen:
– Geen BKR-toetsing (Bureau Kredietregistratie)
– Geen inkomenseis
– Korte levertijd
– Zelf controle over het ‘tegoed’
– Een negatief saldo (en rentebetaling) is niet mogelijk
– Relatief lage jaarlijkse bijdrage
– Bovendien heeft de prepaid creditcard dezelfde voordelen als een reguliere creditcard, zoals wereldwijd betaalgemak en fraudepreventie.

Verzekering
Sommige prepaid cards, bijvoorbeeld die van ICS, zijn uitgerust met een aankoopverzekering. Aankopen die met de prepaid card worden gedaan, online of in een winkel, zijn 180 dagen gedekt tegen verlies, beschadiging of diefstal. Verder zijn een aantal prepaid cards uitgerust met een reisongevallenverzekering, hulpverleningsverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering.

Nadelen?
Zijn er dan ook nog nadelen te benoemen voor de prepaid creditcard?
Ja, het belangrijkste nadeel is dat het tegoed altijd toereikend moet zijn voor de betaling. Alle betalingen die duurder zijn dan het resterende saldo worden geweigerd. Bij een creditcard hoeft men hier niet op te letten. Alleen het totale bestedingslimiet (per maand) is dan van belang. Daarnaast wordt een prepaid creditcard nog wel eens geweigerd bij autoverhuurbedrijven als de borg moet worden gereserveerd. Ook bij een tolpoortje op de Franse autoweg wordt een prepaid card dikwijls niet geaccepteerd.

Bron: creditcard.nl

GEEN REACTIES