Wintersporter vertrouwt blind op verzekering

wintersporter vertrouwt blind op verzekering
© Generali

Hoewel mensen goed verzekerd op wintersport gaan, weten zij veelal niet wat zij precies hebben verzekerd. Dit blijkt uit de Wintersportkennistest van verzekeraar Generali. De wintersporters uit deze test scoren gemiddeld een 6 op wintersportkennis.

90% van de wintersporters sluit een reisverzekering af met wintersportdekking, maar het merendeel weet niet wat er precies met deze dekking is verzekerd. De helft van de ondervraagden weet dat ter plekke gehuurd skimateriaal meeverzekerd is. 60% weet niet dat gestolen skispullen geen reden vormen om een beroep te doen op hun annuleringsverzekering. Ook weet 60% niet dat bobsleeën niet gedekt is. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij een derde van de ondervraagden bekend. Wel weet tweederde hoe een gipsvlucht is verzekerd.

53% van de ondervraagden controleert voor vertrek of hun reisverzekering een wintersportdekking biedt. 37% hoeft dat niet te controleren, omdat zij al weten dat ze goed verzekerd zijn. Slechts 7% geeft aan niet aan de verzekering te denken. Hoewel de deelnemers aan de test goed verzekerd op wintersport gaan, zijn zij niet goed op de hoogte van wat er is verzekerd met de wintersportdekking.

Mannen scoren gemiddeld een half punt hoger dan vrouwen op kennis over hun wintersportverzekering. Ook blijkt dat de wintersportkennis stijgt naarmate de wintersportervaring toeneemt. De 26- tot 65-jarigen scoren significant hoger op de Generali Wintersportkennistest dan jongeren onder de 25.

 

Bron: Generali

 

 

GEEN REACTIES