Subsidie slachtoffers (woning)overval

Slachtoffers van een (woning)overval kunnen de kosten van beveiligingsmaatregelen terugkrijgen. Het gaat om maximaal 1000 euro per aanvraag en geldt voor bewoners of bedrijven die in 2010 slachtoffer zijn geworden van een overval. Doel is te voorkomen dat deze slachtoffers opnieuw betrokken raken bij een overval in hun woning of bedrijf.

Minister Hirsch Ballin heeft drie miljoen euro uitgetrokken om de subsidies te kunnen verstrekken. Hoewel het aantal overvallen dit jaar licht gedaald is, blijft het overvalcijfer te hoog.  De detailhandel, woningen en de horeca zijn het belangrijkste doelwit. Uit overvalcijfers van de landelijk overvalcoördinator van de politie blijkt dat woningen en bedrijven die eenmaal overvallen zijn een verhoogde kans lopen opnieuw doelwit van een overval te worden.Download de regeling

De subsidieregeling is specifiek bedoeld voor bewoners en bedrijven, die in 2010 slachtoffer zijn geworden van een overval. Wie door middel van een aangifte kan aantonen dat hij slachtoffer van een overval is, kan de kosten van beveiligingsmaatregelen in en om de woning of het bedrijf via de subsidieregeling vergoed krijgen. Het gaat om een tijdelijke regeling: de subsidieaanvraag kan ingdiend worden tot 1 juli 2011.Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert deze subsidieregeling uit.

GEEN REACTIES