Rabobank scoort beter op duurzaamheid 

© Pixabay.com

Rabobank scoort in 2015 aanzienlijk beter in de duurzaamheidsranglijsten van RobecoSAM en Sustainalytics. Op de wereldwijde ranglijst van RobecoSAM stijgt de Rabobank in de categorie banken van de 12e naar de 5e plaats met een score van 87 uit 100. Bij Sustainalytics stijgt de Rabobank van positie 62 naar 10 op de duurzaamheidsranglijst van 416 financiële instellingen wereldwijd.

De hogere score komt onder meer omdat het duurzaamheidsbeleid meer geïntegreerd is de kredietverlening door de coöperatieve bank. Zo maakt de Rabobank sinds 2015 voor de grotere bedrijven een zogenaamde klantfoto. Op basis van objectieve criteria, onafhankelijke duurzaamheidskenmerken en sectorrelevante thema’s wordt in kaart gebracht of een bedrijf koploper is, deel uit maakt van de middenmoot, of behoort tot de achterblijvers.

Met klanten die de duurzaamheidscriteria van de bank niet naleven, gaat de bank in gesprek over een gericht plan van aanpak, zodat zij zo snel als mogelijk weer voldoen aan de duurzaamheidseisen. Aan de hand van de klantfoto gaat de Rabobank met steeds meer zakelijke klanten het gesprek aan over relevante duurzaamheidsthema’s en waar kansen liggen om duurzamer te ondernemen.
“Dit jaar zijn we gestart met het gebruik van de klantfoto voor onze grootzakelijke klanten die internationaal ondernemen. We beginnen dit jaar ook met een zelf-test voor de ondernemers in het kleinbedrijf in Nederland. De zelf-test geeft de ondernemer inzicht in de eigen duurzaamheidsprestaties en wat het verbeterpotentieel is”, licht de Rabobank toe.

(Bron: Rabobank)

GEEN REACTIES