PE Financieel Planner (FFP) 2016-2017 Casus

bron: Lindenhaeghe

Deze training helpt jou met het maken van de casus. Je ontvangt praktische tips en een overzicht van de actualiteiten.

Casus helpt jou om goed financieel plan op te stellen
De Stichting Federatie Financieel Planners (FFP) pakt het deze periode wat anders aan dan we gewend zijn. De Financieel Planner haalt zijn PE punten de komende twee jaar niet langer met het volgen van een training, maar door het uitwerken van een casus.
Vanaf 2016 wordt eenmaal per twee jaar aan de hand van een casus beoordeeld of jij als gecertificeerd Financieel Planner op de hoogte bent van alle actualiteiten. Met deze casus wordt getoetst of je deze actualiteiten kunt toepassen en verwerken in een integraal en begrijpelijk advies. De casus die je ontvangt bevat een (gedateerd) financieel plan dat aansluit bij het eerder door jou gekozen life event. Je kunt hierbij denken aan een verandering op het gebied van wonen, relatie en kinderen of arbeidsongeschiktheid.

Life event van jouw keuze
Als Financieel Planner heb jij je voorkeur voor een life event kunnen doorgeven aan de Stichting FFP. De Stichting heeft je geïnformeerd bij welk life event jij bent ingedeeld en in welk kwartaal dit life event wordt behandeld. Aan het begin van het betreffende kwartaal ontvang je van Cito de casusopdracht over jouw life event.

Welke datum van een training hoort nu bij jouw life event?
Dit is eenvoudig te herkennen. Boek een training die in dezelfde periode valt als jouw life-event. De deelnemers aan deze training hebben allemaal hetzelfde life event.
Q1 2017 (jan t/m maart): Relatie + kinderen
Q2 2017 (april t/m jun): Werken + arbeidsongeschiktheid
Q4 2017 (sept t/m nov): Pensioen + beleggen
In de eerste week van het betreffende kwartaal van jouw life-event, ontvang je van Cito de bijbehorende casus.

PE FFP Casus Relatie & Gezin
Heb jij onlangs de casusopdracht ‘Relatie & Gezin’ ontvangen? Dan hebben we goed nieuws! Voor de training PE FFP Casus Relatie & Gezin van Harry van Houdt zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf je snel in, want Harry is populair! Zijn Masterclass op het PFP-congres in Hilversum zat binnen no-time vol.

De inhoud van de training
De training PE FFP 2016-2017 Casus helpt jou om een goed onderbouwd financieel plan op te stellen met praktische tips en een overzicht van de actualiteiten. Iedere training is gericht op één specifiek life event. Check dus van te voren goed voor welk life event je bent ingedeeld en welke training hierbij hoort.

Hoe update je de casus op basis van actualiteiten en wijzigingen?
Overzicht actuele ontwikkelingen van het life-event
Analyseren en actualiseren van een casus
Na de workshop werk je de casus thuis verder uit. Elke deelnemer levert zelf bij Cito een geactualiseerd rapport in.

LET OP! Wanneer start jouw PE-periode?
De huidige PE-periode is de periode 2016-2017. De PE-verplichting voor een nieuw gecertificeerd lid begint in het jaar dat volgt op het jaar van diplomering. Hierbij is de lopende PE-periode leidend.
Voorbeelden
Doe jij examen in 2016, dan gaat jouw PE-verplichting in 2017 in. Je valt je in de tweejaarlijkse PE-periode 2016-2017 en je kunt kiezen uit de life-events van 2017.
Doe jij examen in 2017, dan gaat jouw PE-verplichting in 2018 in. Je valt in de tweejaarlijkse PE-periode 2018-2019. Je kunt kiezen uit alle life-events van 2018 en 2019.

GEEN REACTIES