OHRA verzekert motorverhuur via MotoShare

copyright Pixabay

De Nederlandse start-up MotoShare lanceert het eerste online platform in Nederland waarop motorliefhebbers onderling motoren kunnen delen. Verzekeraar OHRA verzekert de motorverhuur via MotoShare met de Masterpolis MotoShare.

In Nederland hebben ongeveer 1,3 miljoen mensen een motorrijbewijs, circa 700.000 mensen bezitten een eigen motor. Motoren worden relatief weinig gebruikt. Motoreigenaren kunnen nu, via het platform van MotoShare een deel van de kosten dekken door hun motor te verhuren.

Maurice Koopman, directeur OHRA:“We zijn verheugd dat wij samen met MotoShare als eerste dit product in de Nederlandse markt aanbieden. In Nederland groeit de deeleconomie. Door een goede all-risk verzekering kunnen mensen met een gerust hart hun motor uitlenen.”

Verhuur is op een gewone motorverzekering niet verzekerd. Bij MotoShare wordt de motorverzekering van de verhuurder tijdelijk vervangen door de Masterpolis MotoShare van OHRA. Is er schade tijdens de verhuurperiode dan wordt de dag- of taxatiewaarde volledig vergoed en heeft dit geen consequenties voor de no-claimkorting en/of schadevrije jaren van de verhuurder. De huurders zijn via MotoShare ook goed verzekerd, met een veel lager eigen risico. Dit maakt huren van motoren veel toegankelijker.

(Bron: OHRA)

GEEN REACTIES