(Findinet) OHRA start Twitter-alert bij autodiefstal

OHRA start als eerste verzekeraar een Twitter-alert voor haar klanten bij de diefstal van auto’s en motoren.

Het opsporen van gestolen voertuigen kan sneller en beter met de hulp van oplettende en actieve twitteraars. Na melding van diefstal bij het VbV-Vermiste Auto Register, verstuurt OHRA direct een tweet met het signalement van het voertuig.

In de melding worden het kenteken, merk, type en kleur van het voertuig vermeld en de datum, plaats en tijdstip van de diefstal. OHRA vraagt twitteraars het bericht te re-tweeten voor een nog groter bereik. Het Twitter-alert wordt alleen ingezet met goedkeuring van de eigenaar van het gestolen voertuig. Als een auto of motor is teruggevonden, volgt er ook een tweet.

Snelheid en bereik

Op dit moment wordt in ons land 60% van de gestolen auto’s en motoren teruggevonden. OHRA wil dat percentage graag verbeteren door met het Twitter-alert gebruik te maken van de reactiesnelheid en het grote bereik van Twitter. Na melding bij het VbV-Vermiste Auto Register wordt automatisch ook de politie geïnformeerd. OHRA krijgt jaarlijks circa 160 meldingen van gestolen voertuigen en beseft dat diefstal van een auto of motor voor een eigenaar een bijzonder vervelende ervaring is. Het Twitter-alert is een extra service aan klanten. Hoe meer mensen uitkijken naar een gestolen auto, hoe groter de kans op succes.

GEEN REACTIES