NOPD: Pensioenadviseurs, verenig u!

De NOPD laat bij circa duizend bezitters van een Wft-vergunning Pensioenverzekeringen een ledencertificaat op de deurmat vallen.

De pensioenadviseurs hoeven alleen hun naam maar in te vullen om zo een krachtige beroepsorganisatie te laten ontstaan.

De De Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD)bereidde in 2012 en 2013 een fusie met de RPA (Register Pensioenadviseurs) voor, maar zag die krachtenbundeling mislukken. “De wens tot één sterke beroepsorganisatie voor pensioenprofessionals is daarmee niet verdwenen. Die kan pensioendeskundigen veel opleveren in termen van kennisdeling, belangenbehartiging en collegiale interactie”, is de overtuiging van NOPD-voorzitter Theo Gommer.

Hij wijst erop dat er nu ongeveer 1.200 vergunninghouders zijn, waarbij nog veel meer pensioenadviseurs werkzaam zijn.

“Een kwart is aangesloten bij een beroepsorganisatie. Dat is zonde en bovendien nadelig, voor hen individueel én voor het collectief. Samen straal je veel meer kracht en autoriteit uit. Met het oog op de toekomst cruciaal voor de beroepsgroep.”

Profilering

De NOPD vierde eerder dit jaar haar tienjarig bestaan. Volgende maand wordt een nieuwe website opgeleverd. Alle aangesloten pensioendeskundigen krijgen daarbinnen een eigen profielpagina. Gommer: “Onze leden worden beter zichtbaar, ook online. En elk individu draagt bij aan de profilering van de NOPD, wat uiteindelijk het individuele lid ook weer ten goede komt. Precies zo werkt een beroepsorganisatie: samen sta je sterker.”

GEEN REACTIES