Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren complete cyberbescherming voor mkb

Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren complete cyberbescherming voor mkb
© Pixabay

Nationale-Nederlanden en cyberdreigingsspecialist MMOX lanceren een alles-in-één-cyberbescherming voor het MKB: slimme software met een herstelservice en een verzekering. Het uitgangspunt van deze service, MMOX Smart, is volledige ontzorging van de ondernemer als het gaat om cyber security.

Alles uit handen geven
Het innovatielab van Nationale-Nederlanden, Sparklab, doet via het Nederlands Cyber Collectief al geruime tijd cyber security pilots met het MKB. ‘Daarbij zien we dat ondernemers zelf de controle willen houden of het liefst alles uit handen geven’, vertelt Kokke van der Werf, directeur van NN Sparklab. ‘MMOX Smart is ontwikkeld voor de laatste groep, een service voor cyber security zonder dat de ondernemer zijn hoofd erover hoeft te breken.’

Poortwachter
Matthijs Blokker, directeur van MMOX bevestigt dit. ‘MMOX Smart is een box met slimme software die als een poortwachter voor het bedrijfsnetwerk wordt aangesloten. Het is een doorvertaling van een MMOX-product dat corporates en (overheids)instellingen al jaren tegen cyberaanvallen beschermt. Het vangt potentiële dreigingen af voordat ze in het netwerk belanden. Het filtert wat niet in het netwerk thuishoort. MMOX Smart is geschikt voor netwerken van alle vormen en maten en daarmee uitermate geschikt voor het MKB.’

Indirecte schade
De samenwerking van Sparklab met MMOX Smart biedt de ondernemer de garantie dat eventuele schade hersteld wordt door experts van MMOX of door experts van de IT-leverancier van de ondernemer. Deze kosten worden vergoed. De bijbehorende verzekering dekt behalve de kosten voor herstelwerkzaamheden ook indirecte schade. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verzekering van Hiscox.

De ondernemer betaalt flink voor deze totale ontzorging. Een firma in de categorie kleinbedrijf, met een omzet van 0 tot 500.000,- betaalt voor een gewenste dekking van 250.000 euro per maand €399 euro, waarvan €38,69 verzekeringspremie (exclusief 21% assurantiebelasting).

Bron: NN, MMOX

GEEN REACTIES