Meer dan helft adviseurs verwacht meer klanten in 2018

copyright Pixabay

58% van de adviseurs die zijn aangesloten bij Adfiz verwacht dit jaar een stijging in het aantal zakelijke klanten. Daarnaast verwacht 53% meer particuliere klanten.

Dat blijkt uit de jaarlijkse nieuwjaarspeiling die de brancheorganisatie houdt onder haar leden. Behalve nieuwe klanten, zien veel adviseurs het als een prioriteit om meer omzet uit de bestaande klantenkring te halen. De algehele omzetverwachtingen voor 2018 zijn positief: 68% van de respondenten verwacht dat de omzet in 2018 zal stijgen. 38% verwacht dan ook op zoek te moeten naar extra personeel in 2018.

Bij de meeste Adfiz-leden ging het beter dan vorig jaar verwacht. In de nieuwjaarspeiling van 2017 gaf 58% aan een omzetstijging te verwachten. Een jaar later is bij 77% de omzet in 2017 gestegen. 9% geeft aan dat de omzet gedaald is, veel minder dan in 2016, toen bij 23% de omzet afnam. Vooral bij hypotheken was er omzetgroei, gemiddeld genomen met 34%. Het particuliere en het zakelijke bedrijf groeiden gemiddeld genomen met respectievelijk 7% en 6%.

Als belangrijkste prioriteit voor 2018 noemen de adviseurs het verhogen van de efficiƫntie van de werkprocessen, met een nadruk op snelheid en kwaliteit. Daarnaast zoals gezegd groei bij bestaande klanten en betere communicatie met en meerwaarde creƫren voor de klant. Ook fintech staat hoog op de prioriteitenlijst.

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES