Kwart Nederlanders heeft behoefte aan advies voor zorgverzekering

Slechts 40% van de Nederlanders controleert regelmatig of de dekking van hun zorgverzekering toereikend is en of ze niet te veel betalen. 25% van de ondervraagden heeft behoefte aan persoonlijk advies om de veelheid aan polissen en dekkingen te kunnen doorgronden. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Avéro Achmea.Een belangrijke reden om zich niet te verdiepen in de inhoud en prijs van de ziektekostenverzekering, is dat men het vergelijken van polissen en aanbieders te ingewikkeld vindt. Eventuele risico’s op hoge kosten vanwege een ontoereikende dekking worden voor lief genomen. Bovendien is 43% van de consumenten overtuigd een goede verzekering te hebben. Men vertrouwt op de verzekering zonder te weten of dit gerechtvaardigd is, of dat het ook beter kan voor hen persoonlijk.

"De uitkomsten van het onderzoek geven aan dat we als verzekeraars moeten doorgaan met onze inspanningen om producten eenvoudiger en transparanter te maken", zegt directeur Jack Hommel van Avéro Achmea in een reactie.
"Daar zijn wij bij Avéro Achmea al hard mee bezig. Zo hebben al onze bestaande klanten inmiddels hun persoonlijk zorgoverzicht ontvangen. Hierin zetten we alles over hun zorgverzekering helder op een rijtje en benoemen we alleen die wijzigingen die voor de verzekerde van toepassing zijn. Dit voorkomt een hoop ballast en zorgt dus voor eenvoud. Uit het onderzoek blijkt ook dat 25% van de ondervraagden behoefte heeft aan persoonlijk advies om de veelheid aan polissen en dekkingen te kunnen doorgronden. Met name onafhankelijke verzekeringsadviseurs kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Zeker als blijkt dat mensen onterecht het gevoel hebben dat ze afdoende zijn verzekerd."De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn terug te vinden op de website www.hoegoedzorgtnederlandvoorzichzelf.nl. Daar kunnen bezoekers het onderzoek bovendien zelf invullen en hun uitkomsten vergelijken met de scores van gemiddeld Nederland. Ook kunnen bezoekers mee discussiëren via Twitter zorgvoorjezelf.

GEEN REACTIES