Koopwoningbezitters verwachten einde dalende hypotheekrentes

© Pixabay

Zeven op de tien koopwoningbezitters en starters vinden het momenteel een goed moment om een huis te kopen.  Slechts 3% van de ondervraagden denkt dat de huizenprijzen de komende tijd zullen dalen.  Dat meldt ING in het Woonbericht

85% denkt dat de huizenprijzen voorlopig nog verder zullen stijgen en 86% denkt dat het aantal transacties op de woningmarkt zal blijven stijgen. Ondanks de al jarenlang dalende hypotheekrente blijft de groep die denkt dat het daarmee afgelopen zal zijn in de meerderheid: 39% verwacht een stijging en 25% een verdere daling.

Vorig jaar deed een kwart van de koopwoningbezitters niet aan vermogen opbouwen buiten de hypotheek. Tegenwoordig is dat gegroeid naar ruim een derde (34%) van alle hypotheeknemers. De angst om met een restschuld te blijven zitten is iets teruggelopen. Van de groep huizenbezitters die juist buiten hun hypotheek aan vermogensopbouw doet, is sparen als vermogensopbouw minder populair geworden. Dit doet nu nog maar 61% tegenover 78% een jaar geleden. Een combinatie van sparen en beleggen is bijna drie keer zo populair geworden: 10% deed dit in 2015 tegen 29% nu.

(ING)

GEEN REACTIES