Hypotheekrentes dalen verder

© MoneyView

Ook in augustus betroffen nagenoeg alle hypotheekrentewijzigingen een verlaging. Daarbij werd het 10-jaars tarief het meest aangepast. Deze werd 48 keer verlaagd en slechts één keer verhoogd. Het 20-jaars tarief werd 32 keer gewijzigd, waarvan slechts drie keer verhoogd. Het 15-jaars tarief wijzigde 28 keer, in alle gevallen in neerwaartse richting. En het 5-jaars tarief wijzigde 25 keer en in alle gevallen betrof het een verlaging. Dat blijkt uit de MoneyView Hypotheekrente Barometer.

De enige aanbieders die de tarieven in augustus verhoogden waren Syntrus Achmea Vastgoed en IQWOON. IQWOON heeft in juli de IQWOON Hypotheek geïntroduceerd

In de laatste week van augustus bedroeg de laagste rente voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG 1,69%. Deze was van toepassing bij de bijBouwe Hypotheek. De Hypotrust Goede Start Hypotheek had, ondanks de verlaging op 5 augustus jl., met 2,25% nog altijd het hoogste 10-jaars NHG-tarief. Het gemiddelde 10-jaars NHG-annuïteitentarief bedroeg in de laatste week van augustus 1,87%.

(MoneyView)

GEEN REACTIES