Hypotheekrente op laagste niveau van 2017

Hypotheekrente op laagste niveau van 2017
© Pixabay

Door de daling van de gemiddelde 10-jaars-hypotheekrente (met NHG) vorige week, bereikten alle gemiddelde hypotheekrentes de laagste stand van 2017. Belangrijke aanbieders als ABN Amro en Aegon voerden renteverlagingen door. Ook Rabobank en ING verlaagden hun rentes. Woonfonds voegde extra tariefklassen toe voor de niet-NHG rentetarieven en volgt daarmee de trend. Dit meldt de Hypotheekshop.

Volgens de Hypotheekshop ligt de oorzaak in de Amerikaanse politiek waar de voormalig veiligheidsadviseur van president Trump, Michael Flynn, vrijdag bekende dat hij heeft gelogen tegen de FBI in het Rusland-onderzoek. Deze bekentenis kan mogelijk gevolgen hebben voor Trump. Toch was er ook goed nieuws voor de president: de senaat ging akkoord met zijn belastinghervormingsplan. Uiteindelijk eindigde de marktrente vrijdag op de laagste stand sinds begin maart.

Offerte met leennormen 2018
Het is gebruikelijk dat geldverstrekkers in de decembermaand de rentetarieven verhogen om het seizoen af te sluiten, enkele kleinere aanbieders gingen daar vorige week al toe over. Bij een aantal geldverstrekkers is het vanaf deze week al mogelijk om een offerte (renteaanbod) aan te vragen met de leennormen van 2018.

Bron: De Hypotheekshop

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES