BNP Paribas Personal Finance lanceert seniorenlening

BNP Paribas Personal Finance lanceert seniorenlening

BNP Paribas Personal Finance introduceert een consumptieve lening voor 60-plussers. De bank is daarmee naar eigen zeggen een van de eerste kredietverstrekkers die zich richt op dit marktsegment.

Voor ouderen is geld lenen over het algemeen moeilijk, terwijl de huidige generatie senioren juist actiever, gezonder en welvarender is, aldus de bank. Daarnaast ziet BNP Paribas Personal Finance de oudere doelgroep als zeer betrouwbare en verantwoorde leners.

Hoge maandlasten
In 2020 telt de groep zestigplussers in Nederland meer dan 3,5 miljoen mensen. Naar verwachting zal dit in 2030 oplopen tot 4 miljoen. BNP Paribas merkt op dat deze doelgroep steeds vaker een woning kan financieren zonder dat leeftijd daarbij een beperkende rol speelt. Voor de financiering van een (middel-)grote, consumptieve aankoop komen ouderen echter vaak niet in aanmerking. Als ze al een lening hebben, worden ze nogal eens gedwongen deze versneld af te lossen met hoge maandlasten als gevolg.

Aandacht voor persoonlijke situatie
De bank wil hieraan tegemoetkomen met ‘De Persoonlijkste Sr. Lening’. De lening is gericht op 60- tot 74-jarigen en heeft een langere uiterste looptijd dan veel andere consumptieve leningen, aldus BNP Paribas. De lening onderscheidt zich daarnaast door aandacht voor de persoonlijke situatie van de leningnemers in plaats van een volledig geautomatiseerde beoordeling van de lening. Bovendien heeft de lening – net als andere kredieten van BNP Paribas – een aantal flexibele kenmerken, zoals de mogelijkheid eenmalig drie maanden geen aflossing te hoeven doen, zelf de maandelijkse incassodatum te bepalen, kosteloos extra af te lossen of het maandelijkse aflossingsbedrag te veranderen. De lening wordt afgesloten via intermediairs.

BNP Paribas Personal Finance biedt sinds eind 2017 consumptieve leningen aan in Nederland. Per 1 april 2019 worden ook leningen in de Automotive sector verstrekt. Daarnaast verstrekte de bank in Nederland tot eind 2012 hypotheken aan ruim 50.000 huishoudens.

Bron: BNP Paribas

GEEN REACTIES