App om IBAN’s om te rekenen

De app is een omrekentool, waarbij de gebruiker bij invoering van zijn of haar huidige rekeningnummer de IBAN en BIC te zien krijgt.

DNB heeft de officiële OveropIBAN-app gelanceerd namens Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS). De app kan gedownload worden via de website OveropIBAN.nl.

De app is een omrekentool, waarbij de gebruiker bij invoering van zijn of haar huidige rekeningnummer de bijbehorende International Bank Account Number (IBAN) en Bank Identifier Code (BIC) te zien krijgt.

De app is gratis verkrijgbaar voor IPhone, Android en Windows Phone.

IBAN nog weinig populair

Het bedrijfsleven weet weliswaar van de overstap op IBAN, maar bereidt zich hier nog onvoldoende op voor. IBAN is het langere internationale bankrekeningnummer dat uiterlijk per 1 februari 2014 is ingevoerd. De urgentie om stappen te zetten wordt onvoldoende gevoeld en de kennis ten aanzien van de benodigde acties blijkt laag.
Deze conclusie kan worden getrokken op basis van een meting drie maanden na het begin van de campagne overopIBAN. DNB noemt dat “verontrustend”.

“De campagne zal in het najaar focus leggen op het verhogen van de actiebereidheid onder het bedrijfsleven. Hoewel 1 februari 2014 ver weg lijkt, zal de tijd gaan dringen, zeker voor een bedrijf dat naast standaard- ook maatwerk-software heeft of uit een fusie is voortgekomen waardoor een complexe backoffice is ontstaan. Om tot spoedige actie aan te sporen zullen radiospots worden uitgezonden. Op de campagnesite komen ‘concrete actielijsten’, die worden afgestemd op de omvang van bedrijven. Ook zal de site best practices presenteren. En in nauwe samenwerking met banken, MKB Nederland en VNO/NCW worden branches actief benaderd.”

GEEN REACTIES