AFM ziet verdubbeling aantal boiler rooms

verdubbeling aantal boiler rooms
© Px

In 2016 heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor 22 boiler rooms gewaarschuwd. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2015. De AFM ziet dat boiler rooms steeds geraffineerder en ook agressiever worden in hun pogingen om beleggers te overtuigen met hen in zee te gaan.

De AFM ontvangt steeds meer signalen dat gedupeerden van een boiler room worden gebeld door andere fraudeurs die hen willen helpen om het verloren geld terug te krijgen en de boiler room te ontmaskeren. Aan de beleggers wordt gevraagd om, voorafgaand aan de geboden hulp, een fors bedrag over te maken voor de kosten. Beleggers krijgen echter geen hulp en kunnen fluiten naar hun geld.

Een boiler room is een verzamelnaam voor personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers naar mogelijke beleggers bellen om ze over te halen te investeren in waardeloze of nepaandelen. Beleggers worden onder grote druk gezet om geld naar het buitenland over te maken. Boiler rooms gebruiken vaak betrouwbaar ogende websites. Soms gebruiken ze namen die lijken op die van een bekende financiële organisatie.

 

Bron: AFM

 

GEEN REACTIES