Een mooi en waardevol beroep

Nu meer dan ooit is de financiële dienstverlener nodig om de klant met raad en daad bij te staan.

Hem te voorzien van een stuk zekerheid, mogelijk te maken te ondernemen en vermogensvorming te faciliteren. Door de langdurige lage rente en een oplopende inflatie ziet de klant de gouden pensioenbergen langzaam smelten. Het nieuwe kabinet beperkt vervolgens fors de mogelijkheden om binnen het kader van pensioen of aanvullend pensioen hier iets aan te doen. De eigen woning als pensioenvoorziening heeft sinds 2008 ongeveer 20% aan waarde verloren en de markt voor starters is zorgvuldig dicht getimmerd. De overheid treedt op elk denkbaar terrein terug. Dan is het niet vreemd dat de klant in toenemende mate onzeker is.

Als risicoverzekeraar bij uitstek heeft Legal & General zich ingezet om deze onzekerheid weg te nemen en zekerheid te bieden. Dit jaar hebben meer dan 30.000 klanten een stuk zekerheid bij de maatschappij ingekocht. Legal & General verzekert op dit moment voor meer dan 20 miljard euro Nederlandse levens. Zij biedt klanten stabiliteit en continuïteit, omdat het huis op orde is. Legal & General staat voor het belang van haar klanten en levert een excellente dienstverlening. Dat gaat niet vanzelf. Dat vergt een blijvende investering in deskundigheid. Dat vergt zeker in de nieuwe wereld van 2013 nog meer communicatieve vaardigheden. We moeten samen zorgen dat de branche nu verschoond blijft van excessen en wij moeten op een constructieve wijze kritisch naar elkaar blijven. En we kunnen dit alleen als we als partijen in de sector met elkaar samenwerken in plaats van elkaar verketteren.

Het komend jaar wordt voor de hele financiële sector, zowel voor adviseurs als voor aanbieders een jaar vol met onzekerheden. Meer dan ooit zullen we alert moeten zijn. Niet alleen op de bedreigingen. Er zullen ook heel veel kansen komen.

Ik ben ervan overtuigd dat de deskundige, onafhankelijke adviseur klaar staat om deze kansen te pakken. Want de professionele adviseur is klaar voor de toekomst. Nu na 1 januari het provisieverbod een feit is, is het ook duidelijk aan wiens kant de onafhankelijke adviseur staat. Daarover kan geen discussie meer bestaan. De klant zal in toenemende mate het advies van deze adviseur zoeken. Een adviseur, die ondernemend, deskundig en onafhankelijk is. Daarom geloof ik in de toekomst van het intermediair. Daarom zullen er altijd intermediairmaatschappijen zoals Legal & General zijn die naast de adviseur gaan staan om hem te helpen de behoefte van de klant in te vullen.

Omdat wij samen, intermediair en aanbieder, dit oppakken en zullen blijven oppakken, mogen wij trots zijn op ons vak. We leveren toegevoegde waarde aan de samenleving. Wij maken wonen, ondernemen en vermogensopbouw mede mogelijk. Wij bieden geen sexy producten met een hoge aaibaarheidsfactor, maar wij bieden wel bouwstenen voor een welvarende samenleving. Onze producten zijn de smeerolie, die de machine soepel draaiende houdt. En dat doen wij al sinds jaar en dag op een nette wijze. Daarom zijn wij trots op ons vak en daarom zullen wij ook in 2013 staan voor dat vak.

Drs. Arno Dolders,

Algemeen directeurLegal & General Nederland

Dit artikel is verschenen op de blog-site ‘ Over waarde‘ van Legal & General

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER