Ontspannen de Kerstdagen in…

Vertrouw op u zelf en uw vakmanschap. En geniet tijdens de feestdagen.

Nog een paar dagen en het jaar 2012 ligt alweer achter ons. Jammer? Mwahh…de recessie sloeg ook dit jaar nog steeds hard om zich heen. Snel vergeten en door naar 2013 dus?

Laten we het eens van de positieve kant bekijken. Een aantal lichtpuntjes uit 2012: de voorspelling van de Maya’s is niet uitgekomen, de beurzen hebben het behoorlijk goed gedaan en bijzonder nieuws onlangs ook dat Amerika niet door bezuinigingen uit de economische crisis lijkt te komen maar door de exploitatie van enorme hoeveelheden schaliegas in eigen land betere tijden tegemoet gaat… En bij ons? Wij hebben tenminste Rutte 2, toch? Tsja, is dat nu eigenlijk goed of slecht nieuws?

Hoe is het u en uw kantoor vergaan in 2012? Was het ‘business as usual’? Of (forse) omzetdaling als gevolg van de huizencrisis, kwakkelende economie of weifelende klanten? Reorganisatie op kantoor of razend druk met de nieuwe pensioenvergunning en het behalen van PE-punten? Of alle aandacht voor het benaderen van klanten om na te gaan of zij hun doelkapitaal wel halen? Wellicht uw pensioenportefeuille verkocht of juist portefeuilles aangekocht om uw specialisme en kansen op dit gebied uit te breiden? Vast ook was het druk met het voorbereiden van de omslag voor uw kantoor naar een nieuw verdienmodel op feebasis of abonnement.

In een aantal opzichten was 2012 hoe dan ook een memorabel jaar voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële dienstverlening.
Ook in 2012 in snel tempo veel verandering. De klant en goede klantadvisering vormden daarin het belangrijke middelpunt.

Voor u is ook deze laatste week van het jaar wellicht nog razend druk. Afronden van alle aanpassingen rond het provisieverbod of voeren van hypotheekgesprekken om alle Rutte 2 maatregelen op tijd voor uw klanten te regelen. Veel krediet krijgt u daar nog niet voor van de buitenwereld. Maar u weet dat u naar eer en geweten adviseert en uw eigen klanten waarderen u daarvoor. Dat is in 2012 zo en dat zal de komende jaren ook het geval zijn. En daar doen we het voor. Vertrouw op u zelf en uw vakmanschap. En geniet tijdens de feestdagen ondanks alle ‘van buiten komende onheilen’ ook van familie en vrienden. Pik de positieve punten van 2012 er uit en neem de ruimte om op te laden voor de boeiende en uitdagende periode die we tegemoet gaan.

Fijne feestdagen!

Michel van Dam

Commercieel directeur Legal & General

Dit artikel is verschenen op de blog-site ‘ Over waarde‘ van Legal & General

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER