Pensioen belangrijk onderwerp bij sollicitaties

Nieuwe prognosetafel verbetert dekkingsgraad pensioenfondsen met zo’n 2%
© Pixabay

Het bespreken van de pensioenregeling tijdens een sollicitatie vindt 84 procent van de werknemers belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van Aegon Cappital, onderdeel van verzekeraar a.s.r.

Uit het onderzoek onder duizend werkende Nederlanders komt tevens naar voren dat de zorgen en onzekerheid door het nieuwe pensioenstelsel toenemen. Zo laat het onderzoek zien dat de tevredenheid over het nieuwe stelsel (12 procent) flink minder is dan de tevredenheid over de huidige regeling (34 procent).

Het onderzoek maakt verder duidelijk dat er een verschil is in belangstelling voor het pensioen tussen de inkomensgroepen. Zo vindt 43 procent van de mensen met een laag of gemiddeld inkomen (tot 50.000 euro per jaar) dat ze voldoende tijd spenderen aan het plannen van hun pensioen. Bij mensen die meer verdienen is dat 58 procent.

Tussen de generaties is eveneens een significant verschil zichtbaar in de belangstelling voor het pensioen, aldus de onderzoekers. Zo blijkt dat voor twee derde van de mensen tot 55 jaar het pensioen aanvoelt pensioen als een verre gebeurtenis waar ze zich nog niet druk om hoeven te maken. Bij de groep boven de 55 jaar is dat precies andersom. Daar besteedt twee derde volgens eigen zeggen voldoende tijd aan pensioenplanning.

Bron: a.s.r.

GEEN REACTIES