Inflatie van invloed op veerkracht en gezondheid

Sportschool
© Pexels William Choquette

Driekwart van de Nederlanders is van mening dat de hoge inflatie van het afgelopen jaar invloed had op hun gezonde leefgewoontes. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar a.s.r. dat dit najaar plaatsvond.

In het onderzoek werd gekeken naar de gezonde gewoontes en veerkracht van Nederlanders in tijden van de verschillende crises in binnen- en buitenland. Hieruit blijkt dat inflatie bij Nederlanders de meeste impact heeft (64 procent) op hun gezondheid. Zo heeft een derde (34 procent) van de ondervraagden hun sportschoolabonnement opgezegd en at ruim een kwart (27 procent) minder gezond vanwege de stijgende kosten voor levensonderhoud.

Na inflatie komen oorlogen (57 procent), kosten en toegang tot zorg (51 procent) en het woningentekort (48 procent) uit het onderzoek naar voren als crises die de meeste impact hebben op de gezondheid van Nederlanders.

Het onderzoek toont verder aan dat een meerderheid van de respondenten (60 procent) verwacht dat hun zorgverzekeraar een helpende hand toesteekt bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en het stimuleren van veerkracht. Ruim 30 procent rekent erop dat dit gebeurt door gezondheidsadvies en het aanbieden van gezondheidsprogramma’s. Ongeveer 25 procent vertrouwt erop dat zorgverzekeraars hen bij deze doelstellingen ondersteunen door het vergoeden van leefstijlcoaching zoals diëtisten. Een kleiner deel (15 procent) heeft die hoop gevestigd op digitale zorgoplossingen.

Bron: a.s.r.

GEEN REACTIES