Bericht goedkope Duitse hypotheken “volstrekt overtrokken”

RTL Nieuws nuanceert de grote krantenkoppen als zouden de Duitsers hier grotschalig goedkope hypotheken op de markt brengen.

“Dat is het verhaal dat een financieel adviseur uit Deventer overal vertelt”, aldus RTL, doelend op Adfinis. “Hij zou zaken doen met een Nederlandse financieel deskundige die al langer actief is met Duits hypotheekgeld. Deze deskundige, Hanny Mons, geeft ook lezingen over de mogelijkheden met het Duitse geld. Samen besloten ze, met nog meer adviseurs, het idee om Duits geld naar Nederland te brengen verder te ontwikkelen. Inmiddels heeft Mons inderdaad contacten met grote banken, maar ze benadrukken dat de deal nog niet rond is. Voorlopig zou het bovendien om relatief kleine bedragen gaan.”

RTL erkent dat de rente op Duitse hypotheken een stuk lager zijn dan hier: “Dat komt omdat de Duitsers veel voorzichtiger zijn geweest met hun hypotheken. In Duitsland is het altijd de norm geweest dat je een flink deel spaarde vóórdat je een huis koopt. Resultaat is dat ze daar meer spaargeld hebben dan dat ze uit hebben staan aan hypotheken. Ze hebben geld over. Dat kunnen ze hier in Nederland inzetten. Zelfs als ze hier meer rente vragen dan ze in Duitsland doen, zijn ze nog goedkoper dan de Nederlandse banken. Dat kan zomaar een kwart schelen.”

Maar als de Duitsers hier inderdaad hypotheekkredieten gaan verstrekken, “dan is het om hier om de krenten uit de pap te pikken.
 Financieel deskundige Hanny Mons, die de contacten onderhoudt met de Duitse banken, benadrukt bovendien dat het uitgangspunt van de Duitse banken is om niet meer te financieren dan 70 procent. Slechts in een enkel geval zal financiering van een bedrag tot 100 procent van de aankoopwaarde getolereerd worden. En nog één ding: Duitsers eisen een solide inkomen: alleen een vaste baan is goed genoeg.”

Bron: RTL Nieuws

Zie ook: Allianz doet in elk geval niet mee

GEEN REACTIES