Duitse hypothekenhype: Allianz doet in elk geval niet mee

Allianz gaat geen goedekope Duitse hypotheken verstrekken en werkt hierin ookt niet samen met Duitse banken

Allianz zou samen met andere Duitse financiële instellingen de Nederlandse hypothekenmarkt gaan bestormen met liefst een kapitaal van 200 miljard euro achter de hand, zo wordt breed in de media verkondigd. Uit navraag door het Financieele Dagblad blijkt echter dat Allianz van niets weet.

‘Wij hebben geen plannen om meer hypotheken te verstrekken in Nederland en we werken hierin niet samen met andere Duitse financiële instellingen’, zegt een woordvoerder van Allianz Nederland tegen het FD. ‘Er is geen hoor- en wederhoor gepleegd, dus ik heb geen idee waar de verhalen vandaan komen.’

Die verhalen zijn in de wereld gebracht door het Deventer adviesbureau Adfinis. Het bericht heeft via het regionale dagblad Stentor de landelijke media gehaald.

HypotheekCompany waarschuwde intussen om goed de consequenties te overwegen bij het adviseren van een Duitse hypotheek: “Veel Duitse hypotheken kennen forse boetes bij voortijdige aflossing ook bijv erhuizen, overlijden en bij scheiding. Weet wat je doet."

GEEN REACTIES