Ordina-applicatie deelt financiële BSN-data met adviseur

Met de nieuwe IT-toepassing Lockr 2.0 kunnen consumenten razendsnel persoonlijke overheidsdata ophalen en delen met hun hypotheek- of assurantieadviseur.

De toepassing is ontwikkeld door IT-dienstverlener Ordina en wordt in februari gelanceerd. Consumenten kunnen met Lockr 2.0 financiële brondata ophalen bij vijf overheidsdienstverleners: de Belastingdienst, het UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl, Mijnoverheid.nl en DUO. ‘Consumenten loggen zelf in bij een overheidsdienstverlener. Na het inloggen haalt de technologie automatisch de benodigde informatie op. De consument selecteert welke informatie er wel of niet gedeeld moet worden. Vervolgens wordt deze data door de consument verstuurd’, aldus Kevin Rommen, business developer bij Ordina in een toelichting.

Daarnaast kan de technologie eenvoudig geïntegreerd worden in de bestaande applicatie van een financiële dienstverlener. Zo kunnen snel de betreffende data met de dienstverlener worden gedeeld. In feite merkt de klant dan niet eens dat hij van Lockr gebruik maak, stelt Rommen. Consumenten kunnen in een fractie van de huidige tijd financiële producten aanschaffen, waaronder: hypotheken, consumptieve kredieten, persoonlijke leningen en pensioenen. ‘De tijdsduur voor het aanschaffen van financiële producten kan van uren teruggebracht worden naar minuten.’

De financieel dienstverlener heeft ook voordeel bij het gebruik van Lckr. De gegevens kunnen namelijk automatisch in een systeem worden ingelezen. Daarnaast kan de dienstverlener erop vertrouwen dat de data betrouwbaar en valide is.

GEEN REACTIES