Nominaties Hypotheekproduct van het jaar 2012

Delta Lloyd, Estate Hypotheek, Florius en Obvion zijn in de race voor het Hypotheekproduct van het Jaar 2012.

Het Hypotheekproduct van het Jaar 2012 wordt gekozen tijdens het IIR Hypotheken Event op 14 februari. De genomineerden zijn:

Delta Lloyd: Lagere rentetarieven voor bestaande klanten

Naar aanleiding van NMa Sectorstudie Hypotheekmarkt heeft Minister De Jager aangekondigd banken te willen verplichten klanten 3 maanden van tevoren te wijzen op het aflopen van hun rentevaste periode. Dit geeft hen voldoende tijd om hun hypotheek tegen het licht te houden en eventueel over te sluiten. Delta Lloyd gaat alvast een stapje verder. Klanten krijgen niet alleen 3 maanden voor het aflopen van hun rentevaste periode al een verlengingsvoorstel, maar de aangeboden rente voor bestaande klanten is lager dan voor nieuwe klanten. Hiermee laat Delta Lloyd zien dat zij het begrip langdurige klantrelatie serieus neemt.

Estate Hypotheek

De Estate Hypotheek biedt een oplossing voor het afsluiten en beheren van leningen (meestal hypotheken) tussen particulieren (in de regel ouders en kinderen). Bij een familiehypotheek is een goede samenstelling, vastlegging en administratie essentieel, zeker wanneer er andere kinderen zijn en wanneer men de hypotheekrente wil aftrekken. De Estate Hypotheek voorziet hierin. De hypotheekakte passeert bij de notaris. Ook is het mogelijk om een Estate Hypotheek naast een reguliere hypotheek te sluiten. De houder (ouder) van de Estate Hypotheek heeft dan in de regel het 2e hypotheekrecht.

Florius: Hypotheek It Easy RenteCertificaat

Starters die serieus op zoek zijn naar een woning kunnen bij Florius al voordat zij een specifiek huis op het oog hebben een indicatie krijgen over de hoogte van hun maximale hypotheek, het aankoopbedrag van de woning en hun maandlasten. Het RenteCertificaat geeft de Starter het recht om tegen de rente die op het Certificaat vermeld staat gedurende een periode van 3 maanden een hypotheek te sluiten.

In een tijd van stijgende rentes geeft dit de starter zekerheid over zijn mogelijkheden en verbetert zijn onderhandelingspositie met de verkoper van het beoogde huis.
Het RenteCertificaat is een onderdeel van de Hypotheek It Easy campagne, die tevens een Online Starters StappenPlan omvat.

Obvion: Compact Hypotheek en www.kenjehypotheek.nl

Obvion belijdt haar overtuigingen niet alleen met de mond, maar ook in de praktijk. De jury vindt dat zij dat niet alleen uiten door het aanbieden van kwalitatief zeer uitgebreide producten tegen een marktconforme prijs, maar ook door het ondersteunen van klanten met (potentiële) betalingsproblemen en een afgestemd opleidingsaanbod voor het onafhankelijk intermediair.

Met de Compact Hypotheek introduceerde Obvion feitelijk haar 2e “budgetlijn”. Het tarief ligt 0,4 % lager dan van de Standaard Hypotheek en alleen tijdens het offertetraject zijn er minder flexibele voorwaarden (passeerrente=offerterente, offerteduur 3 maanden, 30 dagen verlengen tegen kosten, annuleringskosten na tekenen offerte). Met www.kenjehypotheek.nl biedt Obvion aan iedereen met (een vorm van) interesse in een hypotheek een informatieve en heldere site.

Winnaar

De winnaar werd Delta Lloyd.

Zie ook: Delta Lloyd winnaar van het IIR Hypotheekproduct 2012

GEEN REACTIES