Dow verplaatst DC-regelingen naar België

Chemieconcern Dow hevelt de DC-pensioenregelingen van de Nederlandse werknemers over naar België. Dat meldt pensioennieuwssite IPE.

De regelingen worden ondergebracht bij United Pensions, de grensoverschrijdende pensioenentiteit van Aon Hewitt. Het gaat om ongeveer €45 mln, verdeeld over drie pensioenregelingen, onder meer een PPI waarvan het contract binnenkort afloopt. De actie van Dow is onderdeel van een plan om alle Europese DC-regelingen naar België te verplaatsen. Na Nederland volgen onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

De inmiddels gesloten DB-regeling van Dow in Nederland, blijft ook in Nederland. In dit fonds zitten zo’n €2,5 mrd aan pensioenaanspraken. De pensioenpremies die Dow vanaf nu betaalt voor de werknemers vallen onder de DC-regeling en gaan derhalve nu naar de entiteit in België.

Dow benadrukt dat de Nederlandse deelnemers worden behandeld volgens de Nederlandse pensioenregelgeving, en kunnen kiezen uit een vaste en een variabele uitkering.

Bron: IPE

GEEN REACTIES