Belgische automobilist geeft privacy graag op in ruil voor lagere verzekeringspremie

© Pixabay

Iets meer dan de helft (53%) van de Belgen is bereid om zijn rijgedrag te laten volgen via een app of zwarte doos, in ruil voor een lagere verzekeringspremie. Dat blijkt uit een enquête van verzekeringskoepel Assuralia, de Belgische zusterorganisatie van het Verbond van Verzekeraars. Dit meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Die snelle bereidheid om de eigen privacy op te geven bleek eerder uit een Nederlandse prognose. Volgens Marktonderzoekbureau GFK kunnen we een zeer sterke groei in ‘rijgedragpolissen’ verwachten, tot een kwart van alle nieuwe autoverzekeringen in 2020. Dat in 2017 nog slecht 1% van de automobilisten zo’n verzekering had, komt door het lage aanbod en niet door desinteresse, aldus GFK.

Uit het onderzoek van Assuralia blijkt verder dat 69% van de Belgische automobilisten vindt dat wie onder invloed van alcohol of drugs een ongeval veroorzaakt, zelf moet opdraaien voor de kosten.

Net als Nederlanders vinden Belgen verzekeringsproducten moeilijk. Slechts 23% van de Belgen vindt dat de verzekeringsproducten duidelijk en makkelijk te begrijpen zijn. En maar liefst 62% van de Belgen meent dat hij te veel betaalt voor zijn verzekering omdat anderen frauderen met de auto-, brand-, diefstal- of aansprakelijkheidsverzekering.

Bron: HNL

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES