Stimulans voor verduurzaming woningen

© Pixabay

Hypotheekverstekker Florius laat weten dat de Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) voortaan een looptijd heeft van maximaal dertig jaar in plaats van vijftien jaar. De langere looptijd van de hypotheek heeft onder meer tot gevolg dat de maandlasten lager zijn.

Een andere aanpassing van de hypotheek is dat de rentevastperiode is losgekoppeld van de looptijd, waardoor de hypotheekoplossing flexibeler is geworden. Bovendien is de rente gunstiger dan die van een reguliere hypotheek. Verder telt de FVH niet mee voor de risicoklasse van de overige leningdelen en krijgen consumenten bij het afsluiten van de hypotheek tijdelijk een gratis energielabel ter waarde van € 290.

Een beter energielabel kan volgens Florius leiden tot een hogere woningwaarde waardoor de woning in veel gevallen beter verkoopbaar is. Bij een definitief energielabel A zouden consumenten daarnaast mogelijk in aanmerking komen voor een duurzaamheidskorting.

Door de aanpassingen wil Florius consumenten stimuleren aan de slag te gaan met verduurzaming van hun huis. Dit draagt volgens Fortius bij aan de ambitie met hun portefeuille in 2030 34 procent minder CO2 uit te stoten.

Bron: Florius

GEEN REACTIES