Zzp’er bouwt pensioen het liefst privé op

copyright Pixabay

Een ruime meerderheid van de zzp’ers (61,9%) wil het pensioen graag privé opbouwen, via een bankrekening. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer.

In samenwerking met ondernemersbank Knab deed ZZP Barometer onderzoek onder 1251 zzp’ers. Uit het onderzoek blijkt verder dat 18,6 procent van de zzp’ers het pensioen liever opbouwt binnen de onderneming.

Vast bedrag
Verder wordt duidelijk dat wanneer zzp’ers ervoor kiezen om hun pensioen op te bouwen door middel van beleggen, zij dit het liefst doen door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ruim 46 procent van de zzp’ers geeft hier de voorkeur aan. Een minder groot deel (26%) zou zijn pensioen liever opbouwen door middel van een flexibel bedrag. Slechts 7,3 procent van de zzp’ers zou eenmalig een significant bedrag in willen leggen. Oskar Barendse, manager Financiële Planning bij Knab, vindt een vaste bedrag per maand een ‘goede gedachte’. Op die manier spreidt je volgens hem de risico’s beter over de tijd.

Transparantie
Zzp’ers vinden transparantie het meest belangrijk wanneer zij ervoor kiezen hun pensioen op te bouwen via beleggen: bijna 91 procent van de zzp’ers geeft aan dit criterium van belang te vinden. Ook flexibiliteit (89,6%) en goede informatie (85,6%) worden waardevol gevonden door zzp’ers wanneer zij gaan beleggen voor hun pensioen.

Lage kosten worden minder belangrijk gevonden door zzp’ers: respectievelijk 65,8 procent en 57,6 procent van de respondenten zegt hierop te letten bij pensioenopbouw via beleggen.

Bron: ZZP Barometer

GEEN REACTIES