Wintersport: schade aan smartphones, ski’s en skibrillen

© Pixabay

Bijna de helft van de geclaimde schade in de winter op de reisverzekering komt voor rekening van kapotte ski’s, skibrillen en smartphones. Dat blijkt uit het jaarlijkse schadeoverzicht van Europeesche Verzekeringen. 

Door de beperkte sneeuwval werd veel kunstsneeuw gebruikt. In combinatie met de ijzige ondergrond leidde dit tot valpartijen. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en gebruiken apps om bijvoorbeeld hun skiprestaties bij te houden. Bij een valpartij overleeft de telefoon het niet en beschadigt vooral het scherm.

De lijst is de afgelopen jaren opmerkelijk veranderd, concludeert de reisverzekeraar. In 2012 vroegen wintersporters bijvoorbeeld vooral om vergoedingen voor brillen, koffers, tassen, skikleding, digitale camera’s en zelfs identiteitsbewijzen. Opvallend is ook de daling in het aantal schades aan helmcamera’s. In 2015 stond deze nog op plaats 3, als gevolg van veel schademeldingen door het verlies van de camera na een valpartij. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat is dan blijkbaar niet meer nodig.

Top 10 winterschade

  1. Ski’s: 21%
  2. Skibril/zonnebril: 14%
  3. Smartphones: 14%
  4. Skikleding: 8%
  5. Skihelm: 7%
  6. Helmcamera (GoPro): 6%
  7. Snowboard: 5%
  8. Bril: 3%
  9. Fotocamera: 3%
  10. Skistokken: 2%

(Bron: Europeesche)

GEEN REACTIES