D&O onderzoekt softwarepakketten voor financieel adviseurs

© Raphael Drent

Intersoftware met Adviesbox en Findesk, Online Pro van Online Groep en MoneyView met AeQuote en Advisa zijn de beste softwarepakketten voor financieel adviseurs, zo blijkt uit onderzoek van D & O Onderzoek naar financiële software.

Uit het gebruikersonderzoek naar de 21 veelgebruikte softwarepakketten komt naar voren dat “zachte klantinformatie” steeds belangrijker wordt en de druk op de marges de noodzaak om efficiënter te werken vergroot.

Gebruikers konden om over een groot aantal onderdelen van de softwarepakketten hun oordeel te geven. De onderdelen betreffen onder meer de verhouding prijs/prestatie, gebruiksgemak, de eenvoud van conversie, mogelijkheden van ketenintegratie, begeleiding, helpdesk, etc.

Het onderzoek onderscheidt drie soorten software te weten:

  • Administratiesoftware
  • Adviessoftware
  • Vergelijkingssoftware

Gebruikers waardeerden Online Pro van Online Groep voor het tweede jaar op rij als beste administratiesoftware. Vooral het aantal en de kwaliteit van de verschillende functionaliteiten en de snelheid waarmee veranderingen in de markt worden doorgevoerd, scoren hoog. In het onderzoek naar de beste adviessoftware zijn voor het eerst twee leveranciers geëindigd met een exact gelijke eindwaardering: Intersoftware met Adviesbox en Findesk. Net als in 2015 komt ook in 2016 MoneyView met AeQuote en Advisa als beste vergelijkingssoftware uit het onderzoek.

(Bron: D&O)

GEEN REACTIES