Verzekering e-bike opnieuw fors duurder

© Besteproduct.nl

Consumenten die een verzekering voor hun elektrische fiets willen, moeten steeds dieper in de buidel tasten. De verzekeringen voor e-bikes zijn in een jaar tijd opnieuw fors gestegen. De sterkste stijging bedroeg 87%. Dit meldt vergelijkingssite Besteproduct.nl.

Oorzaak lijkt vooral het grote aantal diefstallen van e-bikes. Daardoor zijn de premieverschillen op basis van woonplaats ook groter geworden. Voor precies dezelfde verzekering betalen eigenaren van een elektrische fiets in een kleine gemeente 130 euro, terwijl ze in grote (diefstalgevoelige) steden 423 euro neer moeten leggen.

Niet alleen in Amsterdam worden veel fietsen gestolen en zijn dus de premies hoog. Sinds dit jaar moet iedereen in Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht er ook aan geloven. Die forse stijging geldt overigens niet voor alle steden. Zo zijn in Middelburg de prijzen nagenoeg gelijk gebleven en is er in ‘s-Hertogenbosch en Lelystad zelfs een daling van 24 tot 35 procent.

ENRA, de grootste fietsenverzekeraar van Nederland, biedt vijf typen verzekeringen aan voor de e-bike met elk hun eigen dekking.

  • Basis
  • Plus Diefstal
  • Optimaal Diefstal
  • Plus Casco
  • Optimaal Casco

De grootste stijging vindt de vergelijkssite terug in de Basis+Diefstal-verzekeringen. Enkele steden die naar het niveau Amsterdam/Rotterdam zijn gegroeid, kennen hierin een premiestijging van liefst 87 procent. De steden met zo’n grote stijging zijn overigens ook voor de andere typen verzekeringen de klos. De Basis+Diefstal-verzekering is ook in andere steden en dorpen gestegen. Bij de Casco Plus en/of Casco Optimaal-verzekering is niet veel met de prijs gebeurd.

Bron: Besteproduct.nl

GEEN REACTIES