Verzekeraars niet duurzamer

© VBDO

Nederlandse verzekeraars boeken nauwelijks vooruitgang bij het duurzaam beleggen van hun vermogen. Dat concludeert de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Eerder onderzocht VBDO het beleggingsbeleid van pensioenfondsen en zij beleggen wel steeds duurzamer. Sterker nog, pensioenfonds ABP heeft te kennen gegeven de duurzame beleggingen in vijf jaar te willen verdubbelen naar 58 miljard euro.

Top 3
Uit het VBDO onderzoek onder 30 verzekeraars blijkt, dat duurzaam beleggen vrijwel stagneert bij Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Dit staat in scherp contrast met de vooruitgang die de branche de afgelopen jaren boekte.

De top 3 blijft gehandhaafd. Deze kopgroep van grote verzekeraars heeft duurzaam beleggen hoog op de agenda. Het best scoren Zwitserleven, Reaal en a.s.r. Nederland.

Green bonds wint aan populariteit
De VBDO heeft dit jaar voor het tweede opeenvolgende jaar onderzocht hoeveel verzekeraars beleggen in green bonds. Dat zijn leningen die worden ingezet om bijvoorbeeld in duurzame energie te investeren.

Ongeveer 45 procent (tegen 31 procent vorig jaar) heeft green bonds in hun portefeuille. De omvang blijft echter gering. In de meeste gevallen maken dit soort leningen minder dan een procent van de obligatieportefeuille uit.

Bron: persbericht VBDO

GEEN REACTIES