Nieuw model taxatierapport Commercieel onroerend goed

© Pixabay.com

De brancheverenigingen NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar hebben gezamenlijk een taxatierapport Commercieel vastgoed ontwikkeld, dat voldoet aan de Europese taxatierichtlijn EVS. Hiermee anticiperen de drie verenigingen op de sterk veranderende taxatieregels.

Het nieuwe taxatierapport wordt vanaf 1 januari 2016 door de leden van de drie verenigingen in gebruik genomen. Er is naast de Nederlandse versie, nu ook een Engelse versie ontwikkeld. Hierdoor is het taxatierapport bruikbaar voor internationale taxatieopdrachten.
Het Nederlandse taxatielandschap is grondig aan het veranderen. Uniforme internationale taxatiestandaarden als de European Valuation Standards (EVS) en de International Valuation Standards (IVS) worden steeds belangrijker voor Nederlandse taxateurs van commercieel vastgoed.

Lid TEGoVA
Om aan de internationale taxatiestandaarden en ontwikkelingen te kunnen blijven voldoen zijn NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar lid geworden van TEGoVA, dat de European Valuation Standards (EVS) ontwikkelt en beheert. Daarbij haakt TEGoVA aan bij waardebegrippen en wetgeving die binnen Europa gelden.
Via het lidmaatschap van TEGoVA kunnen de bij de brancheorganisaties aangesloten taxateurs aansluiten bij de internationale standaard EVS. TEGoVA vertegenwoordigt de belangen van meer dan 60 branche- en beroepsorganisaties in 33 landen met meer dan 70.000 leden.

Bron: persbericht NVM

GEEN REACTIES