Tussenpersonen bemiddelen meer bij zorgverzekeringen

Ruim een derde van de onafhankelijke financieel adviseurs ziet een stijging van het advies- en bemiddelingswerk voor huishoudens bij zorgverzekeringen.

Onderzoek

Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau D&O, een dienstverlener voor de verzekeringsbranche. 37% van de kantoren rapporteert een groei van het aantal zorgverzekeringen dat per dit jaar via het eigen kantoor loopt vergeleken met 2014. Bij 54% stabiliseert dit aantal en bij 10% is er een daling. Van de kantoren die op dit moment actief zijn op het gebied van zorgverzekeringen verwacht een kwart in de komende jaren een stijging van zowel de collectieve als individuele zorgverzekeringen waar men als adviseur en of bemiddelaar bij betrokken is.

Impact

De zorgverzekering wordt steeds meer een adviesproduct, stelt Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur van Bureau D&O. De impact voor consumenten van een verkeerde keuze is volgens hem groot. Hij wijst onder meer op de budgetpolis, waar consumenten onverwacht te maken kunnen krijgen met hoge eigen bijdragen. Ook de keuze tussen vrije artsenkeuze en een polis met alleen door de zorgverzekeraar gecontracteerde zorg, wordt voor de consument steeds belangrijker, vindt Oosterbaan Martinius.
Kwaliteit

In het onderzoek onder tussenpersonen werd verder gekeken naar de kwaliteit van de dienstverlening door zorgverzekeraars. Bijvoorbeeld de snelheid van afwikkeling van declaraties, het nakomen van afspraken en het acceptatiebeleid. ONVZ Zorgverzekeraars en Stad Holland Zorgverzekeraar kwamen als beste uit de bus.

Bron: Persbericht Bureau D&O

GEEN REACTIES