Solera neemt Colimbra en Volmachtbeheer over

Solera neemt Colimbra en Volmachtbeheer over

Data- en softwarebedrijf Solera Nederland heeft de activiteiten van Colimbra Holding B.V. overgenomen, inclusief de activiteiten van VolmachtBeheer B.V.. Solera versterkt met de overname van Colimbra zijn rol als dienstverlener binnen de verzekeringsmarkt. Fred Slikker, Managing Director van Solera Nederland, ziet vooral mogelijkheden op het gebied van schadelastbeheersing, procesoptimalisatie, informatiemanagement en distributie.

Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., marktleider in data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. In Nederland werken ruim 190 mensen bij de dochterbedrijven ABZ, AUTOonline, Commerce Delta, Autodata, Digidentity en Market Scan.

Colimbra biedt ICT-oplossingen voor distributievraagstukken van verzekeraars. Colimbra stond onder meer aan de wieg van de GIM-technologie. VolmachtBeheer ondersteunt en regelt al het informatieverkeer tussen gevolmachtigden, volmachtgevers en overige partijen die actief zijn in de volmachtmarkt en levert oplossingen op het gebied van ketenintegratie. Sinds 2004 werkt VolmachtBeheer samen met brancheorganisatie NVGA.

Colimbra’s 27 medewerkers blijven werken vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Baarn. De komende maanden werken de partijen aan een verdere optimalisatie en innovatie van het product-portfolio.

Bron: Solera

GEEN REACTIES