Ruim de helft slaagt nu voor Peplus-examens

Na een dramatische start in maart is het slagingsper4centage in mei en juni fors opgelopen. De slagingspercentages voor de initiële examens zijn nog slecht.

Dat blijkt uit de lijstjes geslaagden die het ministerie van Financiën heeft gepubliceerd.

Meer dan de helft slaagt voor de meeste Peplus-examens. Een uitzondering vormt in juni het Peplus-examen Vermogen, waarvoor 40% is geslaagd.

De resultaten van de meeste initiële Wft-examens zijn matig tot slecht. Voor Basis slaagt in juni 52,6% en dat is een sterke verbetering ten opzichte van de eerdere maanden. Voor Consumptief krediet slaagde slechts 14,3% en dat is het hoogste percentage sinds het begin van de examens nieuwe stijl in februari!

Nog slechter zijn de resultaten voor Schadeverzekeringen Zakelijk. In februari slaagde daarvoor 5,4% en dat was meteen het record. In juni lukte dit 3,5%. Het ‘laadschopeffect’ is hier kennelijk het grootst.

Overigens is minister Dijsselbloem van mening dat een adviseur in de zakelijke markt wel degelijk moet weten wat een laadschop is en welke risico’s die met zich meebrengt.

Ook laag scoren Hypothecair krediet (31,6% in juni), Pensioen (38,1%), Schadeverzekeringen Particulier (38,0%) en Vermogen (26,1%). Voor deze examens geldt wel dat er duidelijke stijgende lijn waarneembaar is.

GEEN REACTIES