‘Persoonlijke lening voor verbouwing gaat populair worden’

'Persoonlijke lening voor verbouwing gaat populair worden'
© Pixabay

De drie belangrijkste doelen waarvoor consumenten in 2017 een lening afsloten, waren achtereenvolgens het oversluiten van bestaande kredieten, een auto en een verbouwing. Als gevolg van strengere leennormen voor hypotheken, is de verwachting dat de persoonlijke lening om een verbouwing te bekostigen in populariteit zal stijgen, meldt Moneyview in het Special Item Consumptief krediet.

Voor het zesde jaar op rij heeft een daling plaatsgevonden van het bedrag dat Monetaire Financiële Instellingen (MFI’s) hebben uitgeleend aan Nederlandse huishoudens. Gedurende 2017 was dit bedrag gemiddeld €16,7 miljard. Ten opzichte van ‘topjaar’ 2011 is dit een daling van bijna 40%. Gezien de economische groei is de verwachting echter dat de consumentenuitgaven omhoog gaan, en daarmee ook de behoefte om te lenen.

Rentetarieven
Wat betreft de rentetarieven kan 2017 worden gekarakteriseerd als een relatief rustig jaar. Bij zowel de Persoonlijke lening als bij het Doorlopend krediet zijn de gemiddelde rentetarieven redelijk stabiel gebleven. Hiermee lijkt in 2017 een einde te zijn gekomen aan de dalende trend die al een aantal jaren zichtbaar was. Vanaf begin 2018 is bij het Doorlopend krediet sprake van een daling van de gemiddelde tarieven. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat een drietal producten van kredietverstrekker Interbank vanaf begin dit jaar niet meer worden aangeboden. De gemiddelde tarieven van Persoonlijke leningen laten juist een lichte stijging zien sinds het einde van 2017. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde tarieven van PL en DK steeds dichter naar elkaar toe bewegen.

Productrating
In de gebruikelijke Productrating voor aanbieders heeft Moneyview in vier categorieën sterren toegekend: prijs en voorwaarden voor zowel Persoonlijke lening als voor Doorlopend krediet. De hoogste score van vijf sterren op het gebied van prijs werd behaald door producten van Defam en Freo, voor zowel Doorlopend krediet als voor Persoonlijke lening. De hoogste score bij voorwaarden Doorlopend krediet werd behaald door ABN Amro en ING en bij voorwaarden Persoonlijke lening ABN Amro, BNP Paribas en de Rabobank.

Bron: Moneyview

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES