Nominaties Generali AM Innovatiescriptieprijs bekend

Voor de Generali AM Innovatie Scriptieprijs 2015 zijn genomineerd:

  • Sebastian Derikx, student Technische bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft
  • Jacqueline van Leeuwen, studente Rechtswetenschappen aan de Open Universiteit
  • Michel Ophof, student Business administration aan Universiteit Twente
  • Gerdien Ridderbos, studente Marketing Research aan Tilburg University 

     

De Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de HBO- of WO-student met de beste afstudeerscriptie over innovatie in de financiële dienstverlening. Tijdens de am:dag op 17 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt en deze krijgt een beloning van € 5.000.
Uiteenlopende onderwerpen

De scripties van de genomineerden lopen uiteen van het juridisch onderzoek dat Jacqueline van Leeuwen deed naar de mogelijkheden om het pensioenrecht te bestemmen voor de woning of zorg tot het onderzoek van Michel Ophof naar het hanteren van informatie-gedreven business modellen door verzekeraars en de impact op hun innoverend en concurrerend vermogen.

Sebastian Derikx deed onderzoek naar het voordeel dat de consument bij usage-based autoverzekeringen wil ervaren in ruil voor het opgeven van een deel van zijn privacy. Gerdien Ridderbos onderzocht of uitingen over verzekeraars in social media gelinkt kunnen worden aan een specifiek merk-imago model en/of het analyseren van deze uitingen traditioneel merk-imago onderzoek kan vervangen.

Meer over deze scripties op www.generali-am-innovatieprijs.nl.

Bron: Generali

GEEN REACTIES