Lloyd’s maakt plannen voor vestiging in EU-lidstaat

© Lloyd's of London

Verzekeringsmarktplaats Lloyd’s of London kijkt intensief naar mogelijkheden om een aantal activiteiten over te brengen naar het Europese vasteland.

Dat meldde The Financial Times eerder deze week. Lloyd’s heeft volgens de krant een shortlist opgesteld van vijf mogelijke landen voor de nieuwe dochteronderneming. Hieronder zouden onder andere Ierland, Frankrijk en Duitsland vallen. Naar verluidt zou het om een tamelijk kleinschalige operatie gaan, waarbij ongeveer vijftig medewerkers zouden worden verplaatst. In februari zal volgens de FT Lloyd’s een voorstel op dit vlak doen aan haar leden.

De plannen van Lloyd’s zijn het gevolg van de uitkomst van het Brexit-referendum. Bij een daadwerkelijke Brexit kunnen financiële instellingen niet meer onbelemmerd zaken doen in de andere EU-lidstaten, omdat ze geen Europees financieel paspoort hebben. John Nelson, de voorzitter van Lloyd’s, stelt in de Britse zakenkrant dat Lloyd’s op deze manier de bijna 3 mrd Britse pond aan omzet wil beschermen. “Verzekeren is een mobiele tak van sport,” zo citeert de FT Nelson. “Net als andere financiële instituten moeten we onze plannen klaar hebben liggen. In elk geval onze voorzorgsmaatregelen nemen.”

Bron: The Financial Times

GEEN REACTIES