Legal & General breidt duurzaam beleggen uit

© Pixabay

Verzekeringsmaatschappij Legal & General breidt voor haar verzekerden het aantal fondsen die zich richten op duurzame beleggingen uit. De verzekeraar gaat hiervoor samenwerken met Tridos Investment Management.

“Legal & General biedt financiële producten aan waarbij consumenten zelf kunnen bepalen in welk type fondsen zij wensen te beleggen, aldus Theo Krins, manager Vermogensadvies van Legal & General. Het beleid van de maatschappij is om geen eigen fondsen aan te bieden maar uitsluitend fondsen van derden. De motivatie hiervoor is dat bij fondsen van derden er voor consumenten maximale transparantie bestaat over kosten en rendement. We zien dat de belangstelling voor duurzaam beleggen sterk toeneemt bij onze relaties. Dit is de reden dat wij bewust duurzame beleggingsfondsen aanbieden”.

“De aandacht in de wettelijke deskundigheidseisen voor het onderwerp duurzaam beleggen is nog relatief beperkt, aldus Krins. Ik verwacht dat ook binnen deze opleidingen dit onderwerp in de komende jaren belangrijker gaat worden, maar om financieel adviseurs nu al van dienst te zijn heeft Legal & General het initiatief genomen om een Masterclass Vermogensadvies te ontwikkelen die geheel in het teken staat van duurzaam beleggen.”

(Bron: Legal & General)

GEEN REACTIES