Langere rentevaste periode bij hypotheek

© pixabay

Steeds meer consumenten kiezen voor langere rentevaste perioden door de huidige lage rentestand. Dat concludeert HDN op basis van eigen statistieken.

De 10-jaarsrente is volgens HDN nog steeds het meest populair, op de voet gevolgd door 20 jaar vast. Sinds kort is de 30-jaars rente is de ‘runner up’. Behalve voor de keuze voor de rentevaste periode, blijkt de huidige rentestand ook een impuls te hebben gegeven aan de stijging van het aantal hypotheekaanvragen. Hoewel de rente in absolute zin nog steeds erg laag is, is er desalniettemin sinds kort een stijging waar te nemen. Dat leidt nu tot meer hypotheekaanvragen, zo blijkt uit een rondgang die HDN deed onder een aantal adviseurs.

In februari dit jaar zijn ongeveer 30.600 unieke hypotheekvragen via het HDN verzonden. Dat is zo’n 15% hoger dan in januari 2017, toen er zo’n 26.700 aanvragen werden verzonden. In vergelijking met februari 2016 is circa 20% meer aanvragen verzonden. Deze stijging volgt het reguliere seizoenspatroon, waarin in de maand februari over het algemeen een hoger aantal aanvragen via HDN wordt verzonden’, aldus Dorine van Basten, directeur HDN.

Bron: HDN

GEEN REACTIES