Jungo is eerste crowdsourced hypotheekverstrekker

Start-up Jungo heeft van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) de vergunning gekregen voor haar people-to-people  hypotheek. – een crowdsourced hypotheek. Hiermee kan iedereen investeren in hypotheken.

Volgens oprichters Vincent van den Noort en Jasper Laagland is met de goedkeuring van de AFM de belangrijkste barrière voor de start weggenomen: “We gaan ons nu klaarmaken voor een lancering in de tweede helft van dit jaar. Mensen kunnen bij Jungo niet meer lenen dan bij de bank.”

Waar crowdfunding voor bedrijfsleningen intussen gemeengoed is, was het lange tijd stil op de hypotheekmarkt. Met Jungo is de eerste hypotheekverstrekker waarbij iedereen mee mag investeren een feit. Het is een nieuwe hypotheekvorm voor een nieuwe generatie: de millennials.

Via het online Jungo platform worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Jungo is daarmee onderdeel van een grotere trend: de wij-economie of collaborative economy. Dit zijn online marktplaatsen, zoals AirBnB, waarbij zowel vraag als aanbod voordeel behalen. Voor de hypotheek zelf moet je nog wel even langs de hypotheekadviseur.

De markt voor alternatieve financieringen, zoals crowdfunding, ontwikkelt zich in razend tempo. Jungo vindt veiligheid en vertrouwen cruciaal en doet er alles aan om dat te waarborgen. “Wij hebben een volledige vergunning voor aanbieden en bemiddelen van hypothecair krediet en staan daarmee onder toezicht van de AFM”, zegt Gerard Looijen, directeur Finance, Risk & Operations van Jungo. “Wij zijn trots dat de AFM hiermee durf toont en zo innovatie mogelijk maakt”.

(Bron: Jungo)

GEEN REACTIES