Jongeren willen voor hun 65e met pensioen

© BeFrank

Zes op de tien jonge Nederlanders (onder de 40) wil na z’n 65e niet langer doorwerken of zelfs iets eerder stoppen. De meeste van hen denken dan voldoende te hebben gespaard om een leuk en financieel onbezorgd leven te leiden, terwijl 80% van hen zich niet of nauwelijks bezighoudt met hun eigen pensioen.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders tot 40 jaar, in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank. Een kwart van de ondervraagden wil met 65 met pensioen. Bijna 35% stopt bij voorkeur zelfs nog iets eerder dan dat. Dat staat haaks op het beleid van de overheid, dat de AOW-leeftijd de komende jaren juist verder opvoert.

Geen interesse in eigen pensioen

Eenderde verwacht met het gespaarde pensioen straks op hetzelfde niveau te kunnen doorleven. Een kwart denkt tegen die tijd zelf voldoende te hebben gespaard. Niet dat ze druk bezig zijn met hun eigen pensioen (80%).

Opvallend is dat bijna 60% van de ondervraagden een goede pensioenregeling wel degelijk belangrijk vindt als het om hun ideale baan gaat. Folkert Pama, directeur van BeFrank, pleit daarom voor een eigen pensioenrekening voor alle Nederlanders. “Daarmee geef je mensen zelf de regie over hun pensioenopbouw. Een werkgever of opdrachtgever stort dan niet alleen geld op je lopende rekening, maar ook op een rekening voor later.”

(Bron: BeFrank)

GEEN REACTIES