Jongeren met autoverzekering voordelig uit met Suzuki Alto

bron: www.Suzuki.nl

Jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn voor een motorrijtuigenverzekering het voordeligst uit wanneer ze een Suziki Alto aanschaffen.

Dat blijkt uit een inventarisatie die Independer deed van een reeks automerken in relatie tot de verzekeringspremie voor jongeren. Gemiddeld genomen betalen jongeren tussen de 18 en 25 een jaarlijkse premie van €898, uitgaande van nul schadevrije jaren. Wanneer een jongere daarentegen een Suziki Alto aanschaft, bedraagt de premie slechts €668. De website van Suzuki in Nederland meldt overigens dat de Alto alleen nog als occasion te koop is.

Verder zijn de Peugot 106 en 107 voor de verzekering goedkoop met een premie van €699 en €690. Wanneer jongeren de voorkeur geven aan een wat populairder merk, kunnen zij een Renault Twingo (€709), Toyota Aygo (€713) of Ford KA (€755) overwegen.

Erg duur qua premie zijn populaire modellen als de Audi A3 (€1.253), de BMW 3-serie (€1.132) en de Volkswagen Golf (€1.083). Dit premieverschillen hebben vooral te maken met de leeftijd in combinatie met het vermogen van de auto en het gewicht van de auto, stelt Independer. ‘Hoe hoger het vermogen, hoe duurder de verzekering. Hetzelfde geldt voor het gewicht: hoe zwaarder de auto, hoe duurder de autoverzekering.’

GEEN REACTIES