Italiaanse autokrakers hebben het op Nederlands kenteken gemunt

Italiaanse autokrakers hebben het op Nederlands kenteken gemunt
© Pixabay

Nederlandse vakantiegangers in Italië werden de afgelopen drie weken opvallend vaak slachtoffer van auto-inbraak. Er werden veel ruiten ingetikt bij auto’s met een Nederlands kenteken. Het is dan ook drukker bij Italiaanse glasbedrijven in de vakantiebestemmingen. Dit meldt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. ‘Waar het normaal om tientallen gevallen per week gaat, kun je nu spreken van een verdubbeling.’

De hulpverleners met Italië als specialisme zijn dan ook constant bezig gedupeerde reizigers naar glasbedrijven te verwijzen. Zelfs op grotere afstand van hun vakantieadres om langere wachttijden te voorkomen.

Vaak slaan dieven hun slag als ze iets in de auto zien liggen om snel wat geld te verdienen. Allianz Global Assistance adviseert dan ook om altijd alle waardevolle spullen uit de auto te halen, ook bij een plaspauze van maar vijf minuten. Daarnaast is het verstandig om een overzicht van het merk, type, serie- en IMEI-nummer van waardevolle elektronische spullen te maken. Deze gegevens zijn belangrijk voor de politie bij aangifte.

Bron: Allianz Global Assistance

GEEN REACTIES